Beurslogistiek: van standtransport tot opbouw

Beurslogistiek | Black Reindeer Productions
Als je ooit heb deelgenomen aan een vakbeurs, weet je dat strakke stands, glanzende productdisplays en indrukwekkende presentaties niet zomaar uit het niets verschijnen. Achter het decor van iedere beusstand schuilt een heel belangrijke opgave: beurslogistiek. In deze blog nemen we je mee op reis van standtransport tot opbouw.

Logistieke planning

Het begint allemaal met een zorgvuldige logistieke planning. Exposanten moeten beslissen welke materialen en producten ze naar de beurs brengen. Bij Black Reindeer plaatsen we daarna alle materialen op een materiaallijst.

Eenmaal op de materiaallijst begint de beurslogistiek van alle materialen en producten. Ze worden ingeladen in de vrachtwagens en vervoerd naar de beurslocaties. Eenmaal op de beurs, zodra het opbouwen begint, moeten alle materialen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Dat vraagt om een aardige opbouwplanning. Van vloerbedekking tot verlichting, van productdisplays tot branding alles moet op het juiste moment in elkaar gezet worden.

Coördinatie

Achter de schermen zijn de regelaars ervoor zorgen dat elk detail klopt. Ze werken samen met exposanten, beursorganisatoren, de transporteur en leveranciers om ervoor te zorgen dat alles op tijd aanwezig is en vlekkeloos verloopt.
Uiteindelijk maakt het niet uit hoe geweldig jouw producten zijn, of hoe overtuigend je presentatie is: als je materialen niet op tijd aankomen of de stand niet op de juiste manier wordt opgebouwd, kun je niet schitteren op de beursvloer.

Meer lezen?

Black Reindeer is een zusterbedrijf van The Inside. Samen hebben we jaren aan ervaring in standbouw. Al onze kennis hebben we gebundeld in interessante artikelen. Je vindt ze in onze kennisbank. Of lees het artikel hieronder!

Beveiliging op de beurs | Black Reindeer Productions

Beveiliging op de beurs: bescherming tegen diefstal

Te midden van het bruisende speelveld van de beurs is altijd één zorg aanwezig: Bescherming tegen diefstal.

Lees verder…

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!

Gepubliceerd op:

Categorie: Beursdeelname

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!