Beveiliging op de beurs: bescherming tegen diefstal

Beveiliging op de beurs | Black Reindeer Productions

Vakbeurzen zijn een epicentrum van bedrijfsactiviteit. Hier ontstaan waardevolle interacties en connecties worden gelegd. Maar te midden van dit bruisend speelveld blijft één zorg aanwezig; beveiliging op de beurs. In deze blog geven we je een aantal tips tegen diefstal.

Controleer altijd eerst welke beveiliging op de beurs al geregeld is door de beursorganisatie, bijvoorbeeld beveiligingspersoneel en camerabewaking. Zo kun je goed beslissen wat je zelf nog aan aanvullende maatregelen wilt treffen.

Zichtbare beveiligingsmaatregelen

Een effectieve manier om diefstal tegen te gaan, is door zichtbare beveiligingsmaatregelen toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan een beveiligingscamera of waarschuwingsbord waarop staat dat jouw stand beveiligd is.

Berg waardevolle spullen veilig op

Voorkomen is beter dan genezen. Als je waardevolle items zoals laptops, tablets of marketingmaterialen op je beursstand hebt, zorg en dan voor dat deze ’s nachts veilig worden opgeborgen. Bijvoorbeeld in een afsluitbare kast. Laat ook overdag, tijdens de beurs, deze waardevolle spullen nooit onbeheerd achter! Zorg er dan ook voor dat jouw beurspersoneel op de hoogte is van wie waar verantwoordelijk voor is.

Voorkomen is beter dan genezen. Als je waardevolle items zoals laptops, tablets of marketingmaterialen op je beursstand hebt, zorg en dan voor dat deze ’s nachts veilig worden opgeborgen.

Tracking

Het is verstandig om waardevolle apparatuur te voorzien van trackingtechnologie, zoals GPS-trackers. Dit stelt je in staat om de locatie van gestolen items te traceren, wat de kans op terug vinden vergroot. Wanneer deze GPS-trackers zichtbaar zijn, kan dit ook ontmoedigen om de materialen mee te nemen.

Verzekering

Ten slotte is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten voor jouw beursstand. Dit kan helpen om eventuele verliezen te dekken in geval van diefstal. Zorg wel voor dat je de polisvoorwaarden begrijpt en dat deze aansluiten bij jouw behoeften.

Door je bewust te zijn van de mogelijke risico’s en welke maatregelen ter beveiliging op de beurs je kunt treffen, kun je de kans op diefstal minimaliseren. Door ook in het standontwerp modules mee te nemen die afsluitbaar zijn, maak je het jezelf al weer iets makkelijker. Black Reindeer heeft een uitgebreid assortiment aan bergingen en balies die je kunt afsluiten. Benieuwd naar het volledige assortiment? Neem dan contact met ons op!

Meer lezen?

Black Reindeer is een zusterbedrijf van The Inside. Samen hebben we jaren aan ervaring in standbouw. Al onze kennis hebben we gebundeld in interessante artikelen. Je vindt ze in onze kennisbank. Of lees het artikel hieronder!

Blaas bestaande beursstand nieuw leven in | Black Reindeer Productions

Blaas jouw bestaande beursstand nieuw leven in

Na slechts een paar events kan jouw beursstand er wat rommelig uitzien. Door verzending, installatie en gebruik. Lees hoe je jouw beursstand nieuw leven inblaast.

Lees verder…

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!

Gepubliceerd op:

Categorie: Beursdeelname

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!