Maatwerk versus modulaire standbouw: voor- en nadelen

Maatwerk versus modulaire standbouw | Black Reindeer Productions

Zodra je meedoet aan een beurs, moet er al snel een belangrijk besluit genomen worden. Kies je voor maatwerk standbouw of voor modulaire standbouw? Elk type bouw heeft zijn eigen voor- en nadelen. In deze blog “Maatwerk versus modulaire standbouw” zetten we ze op een rijtje, zodat je makkelijker een overweging kunt maken.

Maatwerk standbouw

Een groot voordeel van maatwerk standbouw is de uniekheid en indrukwekkende visuele impact die je ermee teweeg kunt brengen. Maatwerk stands bieden de mogelijkheid om een unieke en opvallende stand te creëren die de aandacht van bezoekers trekt. Je kunt je merkidentiteit en boodschap op een creatieve manier overbrengen. Dankzij de flexibiliteit van maatwerk kun je op jouw toegespitste elementen opnemen in je ontwerp.

Vaak is maatwerk standbouw duurder dan modulaire opties, vanwege het aangepaste ontwerp en de fabricage. Daarnaast kan het ontwerpen en bouwen van een maatwerk stand meer tijd in beslag nemen dan van het opzetten van een modulaire stand.

Modulaire standbouw

Modulaire stands zijn vaak kosteneffectiever dan maatwerk stands, omdat ze herbruikbare componenten gebruiken en sneller kunnen worden opgezet. Vooral als je als bedrijf deelneemt aan meerdere beurzen, is het handig dat modulaire stands snel gemonteerd en gedemonteerd kunnen worden. Modulaire stands bieden enige mate van aanpasbaarheid door het anders configureren van verschillende modulaire modules.

Hoewel modulaire stands aanpasbaar zijn, zijn ze niet zo flexibel als maatwerk stands als het gaat om het ontwerpen van complexe structuren of het integreren van specifieke elementen.

Meer lezen?

Black Reindeer is een zusterbedrijf van The Inside. Samen hebben we jaren aan ervaring in standbouw. Al onze kennis hebben we gebundeld in interessante artikelen. Je vindt ze in onze kennisbank. Of lees het artikel hieronder!

Ga ik een beursstand kopen of huren | Black Reindeer Productions

Ga ik een beursstand kopen of huren?

Over het algemeen kun je stellen dat bij deelname aan twee tot drie beurzen per jaar het goedkoper is om te kopen dan te huren. Zowel huren als kopen heeft voors en tegens.

Lees verder…

Ben jij op zoek naar een modulaire beursstand?

Gepubliceerd op:

Categorie: Beursdeelname

Ben jij op zoek naar een modulaire beursstand?