Beursstand verlichting

Beursstand verlichting | Black Reindeer Productions

Beursstand verlichting is een fundamenteel onderdeel van jouw marketingboodschap omdat het heel uitdrukkelijk informatie over jouw merk kan overbrengen. Een goed doordacht lichtplan kan jouw beursstand laten schitteren, zónder jouw budget te overschrijden. We hebben een aantal tips en tricks voor jou opgesteld die jij kunt gebruiken om te bepalen welke verlichting je gaat toepassen.

Gebruik geen halogeenlampen

Om veel redenen zijn LED’s de juiste keuze. Toch worden bij oudere stands nog wel eens halogeenlampen gebruiken. Ons advies: doe het niet. LED’s zijn veiliger, goedkoper, genereren geen warmte en zijn tot 85 procent energiezuiniger dan halogeenlampen.

Begrijp lumen

Als je weet wat lumen betekenen, weet je voor welke sterkte moet gaan. Een lumen is de maat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die per tijdseenheid door een bron wordt uitgezonden. Een watt geeft slechts aan wat het vermogen van een lamp is, níét de helderheid. Een efficiënter licht geeft meer helderheid met minder wattage. Dat maakt dat een LED lamp met hetzelfde aantal watt als een halogeen- of gloeilamp veel meer licht geeft. Uiteraard zit er per fabrikant wat verschil in, maar over het algemeen geldt dat een LED van 8 tot 12 watt ongeveer 800 lumen uitstralen.

Besteed aandacht aan de temperatuur van jouw licht

Zoveel tinten witte verf als er zijn, zoveel tinten licht zijn er ook. Om het iets makkelijker te maken, wordt de tint van licht onderverdeeld in “warm/geel” en “koud/blauw” licht. Lichttinten worden gemeten met Kelvin. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe meer een lamp lijkt op de zon die schijnt op een heldere dag. Een Kelvin waarde tussen de 3.100 en 4.500 is het meest neutraal. Een waarde boven de 4.600 geeft koel licht. Een waarde onder de 3.000 geeft meer warm licht. 

Op een beursvloer springt koud licht vaak meer naar voren en lijkt het een stand levendiger en moderner te maken. Ter vergelijking; warm licht geeft meer de gezelligheid van thuis. De keuze voor de beursstand verlichting die je maakt moet natuurlijk passen bij jouw merk en de beleving die je wilt neerzetten.

Verlichting is de sleutel tot het laten schitteren van jouw beursstand en het overbrengen van je merkinformatie. Een goed lichtplan is essentieel.

Vergeet kabels niet weg te werken

Het ziet er niet alleen beter uit, het is ook veiliger. Kabels kunnen weggewerkt worden onder de vloer of langs/in frames over de muren van jouw stand worden geleid. Om laptops of balies aan te sluiten op stroom kan het zijn dat er gaten gerealiseerd moeten worden in ondergronden of wanden. Veel modulaire systemen hebben hiervoor al speciale “muizengaten”. Maak hier gebruik van! Zo krijg je geen wirwar aan draden.

Ga niet achteloos met lampen om

Verlichting is vaak vrij kwetsbaar. Ga dus met zorg om met jouw verlichting. Het laatste wat je wilt is last minute op zoek gaan naar een vervanging van een lamp. Daarom is het belangrijk om lampen afzonderlijk van elkaar te verpakken en te transporteren. Dit kan in speciale kisten of anders in de originele verpakking. De lampen die wij leveren zitten bijvoorbeeld in een speciale tas.

Houd verlichting binnen jouw standruimte

Houd je aan de richtlijnen van de beurs. Vaak staan er in de exposantenhandleiding specifieke details over hoogtebeperkingen. Dat betekent dat de verlichting daar óók binnen moet vallen. Daarnaast is het vaak ook een no-go als jouw verlichting buiten jouw beursstand schijnt.

Plaats niet zomaar overal verlichting

Denk goed na over waar je verlichting plaatst. Bekijk welke plekken van jouw stand wel en geen verlichting nodig hebben. Wees strategisch, benadruk logo’s en de allerbelangrijkste kenmerken van jouw beursstand. Bekijk van een afstandje jouw stand en vraag jezelf af: “Wat wil ik dat bezoekers opmerken?” Zorg dat die delen in de schijnwerpers staan!
Na het lezen van deze tips en tricks nog niet overtuigd? Ga dan bij een volgende beursdeelname aan het einde van het gangpad staan en kijk welke stands jij als eerste opmerkt. De kans is groot dat dit de stands zijn die helder en goed verlicht zijn.
Beursstand verlichting tas | Black Reindeer Productions
Beursstand verlichting signature light | Black Reindeer Productions
Beursstand verlichting pendelspots | Black Reindeer Productions

Meer lezen?

Black Reindeer is een zusterbedrijf van The Inside. Samen hebben we jaren aan ervaring in standbouw. Al onze kennis hebben we gebundeld in interessante artikelen. Je vindt ze in onze kennisbank. Of lees het artikel hieronder!

Beurstraining: bereid jouw personeel voor | Black Reindeer Productions

Beurstraining: bereid jouw beurspersoneel voor

Voor veel exposanten is beurspersoneel voorbereiden, door middel van een beurstraining, bijzaak. Jammer, want vaak zijn de effecten van een beurstraining duidelijk te zien.

Lees verder…

Jouw beursdeelname ook tot een succes maken? Daar helpen we graag bij!

Gepubliceerd op:

Categorie: Ontwerp

Jouw beursdeelname ook tot een succes maken? Daar helpen we graag bij!