ROI beursdeelname bepalen

ROI beursdeelname | Black Reindeer Productions

Beursdeelname kan veel opleveren. Naamsbekendheid, verhoogde klanttevredenheid, leadgeneratie, ga zo maar door. Door te beginnen met een doelstelling is het achteraf makkelijker te meten of jouw beursdeelname is geslaagd. Er komt altijd een punt waarop verantwoording afgelegd moet worden over de kosten en baten van jouw deelname. In deze blog geven we jou handvatten voor het meten van de ROI van jouw beursdeelname.

Deelnemen aan een beurs brengt de nodige kosten met zich mee. Het kan knap lastig zijn om de kosten voor een beursdeelname te bepalen. Het is afhankelijk van de omvang van jouw stand, het type beurs, de locatie, ga zo maar door. Een compleet overzicht van de (geschatte) kosten van jouw beursdeelname is belangrijk voor het meten van de ROI en het creëren van een compleet financieel plaatje.

Wat levert het meten van de ROI op?

Om niet langer op basis van onderbuik gevoel te zeggen dat jouw beursdeelname een enorm succes was, maar écht te weten wat de impact was, bereken je de ROI. Maak vooraf een inschatting van de kosten en opbrengsten. Zo weet je beter wat je op financieel gebied kan verwachten.

Door te beginnen met een doelstelilng is het achteraf makkelijker te meten of jouw beursdeelname is geslaagd.

ROI beursdeelname berekenen

Om de ROI te berekenen heb je de (geschatte) waarde van de deelname en de totale kosten nodig. Voor het bepalen van de geschatte waarde kun je kijken naar het aantal leads, engagement op social media, inschrijvingen voor een nieuwsbrief maar ook naar niet meetbare zaken als verbinding met klanten. De meeste kosten voor de beurs zijn te berekenen. Denk aan locatie, op- en afbouw, promotiekosten, programmering en personeelskosten. De som ziet er daarna als volgt uit:
ROI = (gecreëerde waarde / gemaakte kosten) X 100%
In principe is een ROI boven de 100% gunstig. Met deze waarde kan de winstgevendheid van jouw beursdeelname duidelijk in kaart worden gebracht. Het helpt bij het afwegen welke investering gedaan wordt; een beursdeelname of toch een ander marketingmiddel?

Meer lezen?

Black Reindeer is een zusterbedrijf van The Inside. Samen hebben we jaren aan ervaring in standbouw. Al onze kennis hebben we gebundeld in interessante artikelen. Je vindt ze in onze kennisbank. Of lees het artikel hieronder!

Kosten beursdeelname | Black Reindeer Productions

Kosten beursdeelname: 5 x waar je rekening mee moet houden

Zodra je weet dat je mee doet aan een vakbeurs, kun je er niet meer omheen. Beschikken over een budget én deze bewaken is noodzakelijk.

Lees verder…

Jouw beursdeelname ook tot een succes maken? Daar helpen we graag bij!

Gepubliceerd op:

Categorie: Financieel

Jouw beursdeelname ook tot een succes maken? Daar helpen we graag bij!