Ga ik een beursstand kopen of huren?

Ga ik een beursstand kopen of huren | Black Reindeer Productions

Over het algemeen – het gaat dus niet altijd op – kun je stellen dat bij deelname aan meer dan twee à drie beurzen met dezelfde/soortgelijke stand het kostenefficiënter is om een stand te kopen dan te huren. Zowel huren als kopen heeft voors en tegens. Om jou te helpen bepalen of je een beursstand kopen of huren voor jouw verstandiger is, schetsen wij een aantal scenario’s. Neem ze in overweging, voordat je een knoop doorhakt!

Beursstand kopen of huren: Beperkt budget

Een voor jouw samengestelde modulaire beursstand biedt jou flexibiliteit, maar heeft vaak wel een wat hoger initieel prijskaartje. Daarom kan een eerste gevoel zeggen dat huren beter is dan kopen. Toch is dit niet altijd het geval. Bekijk altijd het totaalplaatje; hoe vaak ben jij van plan de stand te gebruiken, hoe hoog zullen de transportkosten zijn en wat kost het zelf of laten opbouwen?

Doelstelling van een beursdeelname is 9 van de 10 keer gericht op het verkrijgen van nieuwe leads/opdrachten. Je zou kunnen zeggen dat je rendement wilt behalen op een investering. Kijk daarom ook naar wat de afschrijving doet als je een beursstand koopt. Daarmee kan kopen zelfs een belastingvoordeel zijn.

Beursstand kopen of huren: Jouw standoppervlakte varieert

Een situatie waarbij veel exposanten zich afvragen waar ze verstandig aan doen; kopen of huren. Vooral omdat door veranderd oppervlakte, de stand er niet altijd hetzelfde uitziet. In dit geval is het interessant om te kijken naar een modulaire beursstand. Deze biedt de vrijheid om wandpanelen of modules anders te configureren, weg te laten óf toe te voegen, waardoor jouw stand perfect past bij het oppervlakte. Je hebt slechts één keer een grotere investering. Wil je daarna modules toevoegen, dan zal de investering altijd kleiner zijn.

Beursstand kopen of huren: Je bezoekt meerdere beurzen in korte tijd

Kijk altijd goed naar jouw kalender. Welke beurzen wil je bezoeken en wanneer zijn ze? Zitten ze kort op elkaar en liggen ze ver uit elkaar dan doe je er verstandig aan om bij een koopstand in ieder geval te zorgen voor een goede transportkist en tijdige afspraken te maken met een vervoerder. Zie je het niet zitten om dit te regelen dan kun je ook in zee gaan met een partij die (lokaal) beursstands verhuurt of direct bij de beursorganisatie een stand huren.

Maak slimme keuzes bij het kopen of huren van een beursstand - bekijk het totaalplaatje, maximaliseer rendement en pas je boodschap moeiteloos aan.

Beursstand kopen of huren: Jouw boodschap verandert per beurs

Wanneer jij een ander verhaal wilt vertellen of een andere boodschap wilt uitdragen per beurs is het belangrijk om zowel bij een koop als huurstand te onderzoeken wat keer op keer de aanpassingsmogelijkheden zijn. Én hoe gemakkelijk deze zijn door te voeren. Betekent dit bijvoorbeeld een wijziging in de gehele structuur of is het mogelijk om visuals aan te passen zonder de structuur te moeten wijzigen. Een modulaire beursstand biedt vaak de mogelijkheden om visuals te vervangen. Zo kun je met verschillende sets doeken en visuals heel gemakkelijk jouw stand iedere keer toespitsen op het publiek en de gestelde doelstelling. Sla deze op tot een volgende beurs met eenzelfde boodschap en je kunt heel gemakkelijk jouw stand iedere keer toespitsen op de gestelde doelstelling.

Meer lezen?

Black Reindeer is een zusterbedrijf van The Inside. Samen hebben we jaren aan ervaring in standbouw. Al onze kennis hebben we gebundeld in interessante artikelen. Je vindt ze in onze kennisbank. Of lees het artikel hieronder!

Krachtige visual

Maak impact met krachtige visuals

Met een krachtige visual presenteer jij jouw bedrijf of merk zo dat bezoekers van een beurs in één oogopslag zien wie jij bent, wat jouw product is en hoe jouw doelgroep daar voordeel aan heeft.

Lees verder…

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!

Gepubliceerd op:

Categorie: Beursdeelname

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!