Waar je aan moet denken bij het kopen van een modulaire beursstand

Modulaire beursstand

Ben jij op zoek naar een modulaire beursstand, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Logisch! Er zijn ontzettend veel verschillende opties. Van gemakkelijk op te zetten zonder gereedschap tot stands die een volledige crew nodig hebben voor de opbouw. Voordat je een keuze maakt voor jouw stand, bekijk dan goed wat belangrijk voor jou is.

FYI: Een modulaire beursstand werkt het best vanaf 3 bij 3 meter, tot ongeveer een grootte van 7 bij 7 meter. Deze kan bestaan uit voorgemonteerde modules zoals wandpanelen, deur-elementen, lightboxen, headers en nog veel meer. Door deze modules te combineren is het mogelijk keer op keer een nieuwe stand samen te stellen, te upgraden of downgraden.

Duurzaamheid en schaalbaarheid modulaire beursstand

Een goedkope stand van mindere kwaliteit, daar red je je prima één event mee. Hoe zit dat als je naar meerdere beurzen en events gaat? Dan wil je uiteraard een oplossing die duurzamer is en tegen een stootje kan. Niet alleen tijdens de beurs, ook tijdens transport. Daarnaast is de footprint die jouw stand achterlaat, iets om over na te denken. De meeste modulaire beursstands gebruiken voor een kleiner oppervlakte dezelfde modules als voor grotere oppervlaktes. Ze kunnen dus gemakkelijk uitgebreid worden als jouw behoefte verandert. Kies je voor een modulaire beursstand, dan zal je bij uitbreiding niet snel vastlopen op het moeten aanschaffen van dure maatwerk elementen. Het is gemakkelijk om onderdelen te verplaatsen, toe te voegen en het design te verbeteren; simpelweg door te schuiven met modules.

DIY of professionele montage

Overweeg goed of je zelf de stand in elkaar wilt zetten of dat je hier een professioneel team voor inschakelt. Voor beide is wat te zeggen. Vooral de kosten op de lange termijn zijn het overwegen waard. Veel modulaire systemen zijn gemakkelijk in elkaar te zetten, ze maken gebruik van plug-and-play of buizensystemen. Met een uurtje staat jouw stand. Zodra het ingewikkelder wordt en er bijvoorbeeld wat meer gereedschap bij komt kijken, kun je je afvragen of je wilt dat jouw salesmensen de stand moeten opbouwen. Je wilt natuurlijk wel dat ze fris zijn als de beurs daadwerkelijk begint! Aan het inhuren van een bouwteam zijn uiteraard kosten verbonden, soms zijn ze zelfs in te huren vanaf een bepaald aantal uren.

Verpakking en transport

Hoe gemakkelijk is het om na afloop van de beurs een stand weer in te pakken en veilig te vervoeren? Wat ons betreft is juist verpakkingsmateriaal een must. Het beschermt jouw materialen, waardoor ze langer mee gaan. Kleinere materialen kunnen goed vervoerd worden in kunststof cases, liefst met wieltjes. Een transportkist is zeer geschikt voor groter materiaal. Door de juiste verpakking te kiezen wordt transport én opslag van jouw modulaire beursstand ook een eitje. Je weet zeker dat alles intact blijft.

Onze modulaire stand wordt altijd verpakt in een handzame transport kist. Meer weten? Neem contact op!

Mogelijkheid om visuals te upgraden

Eén van de grootste voordelen van een modulaire beursstand is de flexibiliteit om visuals te wisselen, als dit nodig is. Als je naar meerdere beurzen gaat waar het publiek kan verschillen of wanneer jouw organisatie meerdere afdelingen heeft is dit een mogelijkheid om te werken met wisselende visuals. Een visual exact afgestemd op jouw publiek, maakt een groot verschil. Denk dus altijd na over hoe gemakkelijk het voor jou moet zijn om visuals aan te passen of te hergebruiken.

De mogelijkheid om persoonlijke elementen toe te voegen

Je gaat naar een vakbeurs of event om op te vallen! Niet om volledig weggeblend te worden tussen de concurrentie. Het toevoegen van wat extra’s kan daar bij helpen. Steeds meer modulaire systemen bieden te mogelijkheid aan om bijvoorbeeld gebruik te maken van LED schermen, headers of Ipad standaarden. Ook kun je kijken naar opvallende meubels en accessoires. Wat je ook doet; zorg er altijd voor dat de propositie van jouw bedrijf duidelijk naar voren komt!

Modulaire beursstand hoek basis | Black Reindeer Productions
Modulaire beursstand eilandstand 4x7
Modulaire beursstand kopstand premium | Black Reindeer Productions

Meer lezen?

Black Reindeer is een zusterbedrijf van The Inside. Samen hebben we jaren aan ervaring in standbouw. Al onze kennis hebben we gebundeld in interessante artikelen. Je vindt ze in onze kennisbank. Of lees het artikel hieronder!

Ga ik een beursstand kopen of huren | Black Reindeer Productions

Ga ik een beursstand kopen of huren?

Zowel huren als kopen heeft voors en tegens. Om jou te helpen bepalen of je een beursstand kopen of huren voor jouw verstandiger is, schetsen wij een aantal scenario’s.

Lees meer…

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!

Gepubliceerd op:

Categorie: Beursdeelname

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!