Kosten beursdeelname: 5 x waar je rekening mee moet houden

Kosten beursdeelname | Black Reindeer Productions
Zodra je weet dat je mee doet aan een vakbeurs, kun je er niet meer omheen. Beschikken over een budget én deze bewaken is noodzakelijk. Voor het maken van een begroting hoef je zeker geen accountant te zijn. Het begint bij logisch nadenken en eindigt bij het optellen van bedragen. Met welke kosten moet je rekening houden bij beursdeelname?

Er zijn verschillende type kosten verbonden aan een beursdeelname. Kosten die je betaalt aan de beursorganisatie, kosten voor de stand, marketingkosten en overige kosten. In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende kostenposten.

Kosten beursdeelname

De bedragen die gelden voor deelname aan een beurs zijn heel uiteenlopend. Logischerwijs betaal je voor drukbezochte beurzen vaak meer dan voor beurzen met minder bezoekers. Dit geldt ook voor de prijs die je betaald voor het daadwerkelijke oppervlakte dat je afneemt. Hoe groter jouw stand, hoe duurder. Daarnaast betaal je ook een bedrag voor de aansluitingen en diensten waarvan je gebruik maakt. Denk aan elektra, water en internet, schoonmaak, parkeren, opslag van pallets, enzovoort.

Kosten voor de beursstand

Afhankelijk van of je een stand huurt of koopt, verschillen jouw kosten voor de daadwerkelijke stand. Vraag tijdig een offerte op, zodat je weet met welke bedragen je rekening moet houden. Lees ook onze blog: Hoe bepaal ik of ik een beursstand moet kopen of huren?

Je moet in ieder geval budget reserveren voor wanden, vloeren, verlichting, hangpunten voor trussen, banners of hoge wanden, AV-apparatuur, meubilair en visuals.

Marketinguitgaven

Heb je eenmaal een goede locatie bemachtigd en een beursstand ingericht dan is er nog budget nodig voor promotiemateriaal en marketingacties. Denk aan brochures, (betaalde) promotie via social media, give-aways of andere manieren om ruchtbaarheid aan jouw beursdeelname te geven.

Beursdeelname vraagt om een doordachte aanpak: van eht beheersen van het budget tot het creëren van een impactvolle stand en effectieve marketing.

Personeel

Dit is misschien niet direct een kostenpost waar je rekening mee houdt. (loon)kosten worden toch al gemaakt. Of jouw medewerkers nu op een beurs staan of niet. Aan de andere kant is het wel zo dat “gewone” werkzaamheden niet uitgevoerd worden zodra personeel aanwezig is op de beurs. Vaak heb je ook nog reis- en verblijfskosten. En wat dacht je van de kosten voor een beurstraining?

Transport

Tot slot moet je rekening houden met de kosten voor transport. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van jouw beursstand en beursmateriaal zal je (professioneel) transport nodig hebben.

Meer lezen?

Black Reindeer is een zusterbedrijf van The Inside. Samen hebben we jaren aan ervaring in standbouw. Al onze kennis hebben we gebundeld in interessante artikelen. Je vindt ze in onze kennisbank. Of lees het artikel hieronder!

Beursstand verlichting | Black Reindeer Productions

Beursstand verlichting

Verlichting is de sleutel tot het laten schitteren van jouw beursstand en het overbrengen van je merkinformatie. Het hebben van een goed lichtplan is essentieel.

Lees verder…

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!

Gepubliceerd op:

Categorie: Financieel

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!