Tips voor een beurs presentatie

Tips voor een beurs presentatie | Black Reindeer Productions

Met een beurs presentatie op jouw beursstand kun je informatie over jouw producten op een overtuigende en boeiende manier overbrengen. Maar hoe verbaas je bezoekers en weet je ze vast te houden? We zetten een aantal tips op een rijtje.

Geef een interessante beurs presentatie

Weet zeker dat je iets relevants te zeggen hebt. Nieuwe features, complexe technologie demonstreren of bezoekers informeren over wie je bent en wat je doet zijn uitstekend voor een live beurs presentatie. Het voordeel van een live presentatie is dat je veel mensen tegelijk bereikt, ten opzichte van een-op-een gesprekken. Bedenk ook of de bezoekers in grote getalen jouw doelgroep vertegenwoordigen. Dan is een beurs presentatie volkomen logisch.

Met een overtuigende presentatie op jouw beursstand kun je bezoekers verrassen en vasthouden.

Ontwikkel een kernboodschap

Richt je tijdens de beurs presentatie op de voordelen van jouw product, waarmee bezoekers hun doelen kunnen bereiken. Uiteraard hoef jij je niet te beperken tot één type presentatie. Je kunt afwisselen tussen algemene bedrijfspresentaties tot productpresentaties. Wat vooral belangrijk is; is om de presentatie beknopt te houden. Net zoals afbeeldingen met te veel informatie niet effectief zijn, zullen eindeloze presentaties de aandacht van bezoekers niet lang vasthouden.

Schrijf een script

Het is best een uitdaging om een presentatie vloeiend te laten klinken en als vanzelf te laten samenvloeien met jouw achtergrondmedia. Schrijf daarom een script. Dit kun je ook laten doen door een schrijver. Ook kun je hulp krijgen bij het ontwikkelen van diapresentaties. Valt dit niet binnen jouw budget? PowerPoint is ook een optie. Weet wel dat dia’s er zijn om jouw mondelinge presentatie te ondersteunen.

Oefening baart kunst

Bepaal wie er gaat presenteren. Jouw presentator moet het script uit zijn hoofd kennen. Niet één avond van te voren, ruim van te voren. Dan is het mogelijk om een aantal repetities te doen, mét behulp van alle audiovisuele en presentatietools. Als de mogelijkheid er is, doe dan ook nog een testrun op de locatie.

Zorg voor een podium

Jouw beurs presentatie moet goed zichtbaar zijn en uitnodigend voor veel mensen. Gebruik een beeldscherm en geluidssysteem van hoge kwaliteit zodat alles er professioneel uitziet en klinkt. Duurt jouw presentatie iets langer, denk dan na over een plek waar bezoekers kunnen zitten of staan.

Maak lawaai

Stuur uitnodigingen naar potentiële bezoekers voorafgaand aan de beurs. Laat weten dat je gaat presenteren. Zet dit ook op de website van jouw bedrijf. Informeer jouw standbezoekers wanneer een volgende presentatie begint, bijvoorbeeld met een display of klok. Zorg er hoe dan ook voor dat bezoekers weten dat jij een presentatie geeft!

Meer lezen?

Black Reindeer is een zusterbedrijf van The Inside. Samen hebben we jaren aan ervaring in standbouw. Al onze kennis hebben we gebundeld in interessante artikelen. Je vindt ze in onze kennisbank. Of lees het artikel hieronder!

ROI beursdeelname | Black Reindeer Productions

ROI beursdeelname bepalen

Beursdeelname kan veel opleveren. Naamsbekendheid, verhoogde klanttevredenheid, leadgeneratie, ga zo maar door. Met een ROI kun je echt de impact meten.

Lees verder…

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!

Gepubliceerd op:

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!