5 tips voor goede communicatie op de beurs

Goede communicatie op de beurs | Black Reindeer Productions

In dit artikel geven we tips voor goede communicatie op de beurs. Ga je met jouw bedrijf naar een beurs, dan is het belangrijk dat het standpersoneel weet hoe ze een goed gesprek voeren met bezoekers. Dit kan immers het verschil maken tussen wel of geen verkoop.

Stel geen gesloten vragen

Gesloten vragen leiden vaak tot korte gesprekken en bieden weinig ruimte voor een diepgaand gesprek. In plaats daarvan is het beter om open vragen te stellen. Geef de bezoeker de ruimte om uitgebreid te antwoorden en zijn of haar gedachten te delen.

Wees niet opdringerig

Bezoekers zijn op zoek naar een oplossing voor hun probleem, niet naar een opdringerige verkoper. Laat de bezoeker daarom eerst aan het woord en zorg ervoor dat hij of zij zich op zijn gemak voelt. Niet pushen, maar luisteren naar wat de bezoeker te zeggen heeft.

Effectieve communicatie op de beurs vereist het vermogen om te luisteren, empathie te tonen en flexibel te zijn. Het gaat niet alleen om het verkopen van producten, maar om het opbouwen van waardevolle relaties met potentiële klanten.

Let op lichaamstaal

Soms kan lichaamstaal een andere boodschap overbrengen dan wat er wordt gezegd. Let ook op je eigen lichaamstaal, want die geeft ook een signaal af aan de bezoeker. Variatie in intonatie kan helpen de aandacht van bezoekers vast te houden. Maak oogcontact en zorg voor een open lichaamshouding. Een gesloten houding kan de bezoeker afschrikken.

Neem de tijd

Een veelgemaakte fout is om je verkooppraatje direct af te vuren. Dit kan opdringerig overkomen en bezoekers hebben hier vaak een hekel aan. Neem daarom de tijd en luister naar het verhaal van de bezoeker. Ga daarna in op zijn of haar behoeften. Stem jouw verkoopverhaal zo af op de bezoeker, dan ben je hem/haar veel beter van dienst.

Schrijf prospects niet te snel af

Vaak worden bezoekers beoordeel op basis van hun badge. Maar dit zegt lang niet altijd alles over hun interesse en koopgedrag. Laat prospects ook niet direct vallen als blijkt dat ze onvoldoende budget hebben. Dit kan altijd veranderen.

Meer lezen?

Black Reindeer is een zusterbedrijf van The Inside. Samen hebben we jaren aan ervaring in standbouw. Al onze kennis hebben we gebundeld in interessante artikelen. Je vindt ze in onze kennisbank. Of lees het artikel hieronder!

Begroting vakbeurs | Black Reindeer Productions

Begroting vakbeurs: 3 tips

Deelnemen aan een beurs of evenement kan erg waardevol zijn voor jouw bedrijf. Het is een kans om nieuwe klanten te ontmoeten, jouw netwerk uit te breiden en jouw merk te promoten. Begin altijd eerst met het maken van een begroting.

Lees verder…

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!

Gepubliceerd op:

Wil jij een modulaire stand aanschaffen of sparren over presentatiemogelijkheden? We kijken er naar uit om je te helpen!